dimarts, 28 d’abril del 2015

St. Jordi al barri de la Ribera. Èxit de participació i convivència.


La jornada de Sant Jordi 2015 al barri de la Ribera va ser tot un éxit de participació i convivència.

Des del Pla de Desenvolupament Comunitari del barri es van recollir 157 poemes que veïnes i veïnes de la Ribera i d’altres barris de Montcada, d’alumnes de l’Escola El Turó i de l’Institut de La Ribera van fer arribar per poder-los compartir amb la resta del veïnat. Així mateix, un grup de dones que participen al Grup de trobada i acollida per a dones reagrupades, impulsat per la Unitat Tècnica d’Integració de l’Ajuntament de Montcada, van escriure relats de vida que també van voler compartir amb els veïns/es de la Ribera

Es va editar un llibre que recull tots els poemes i que estarà disponible al Centre Cívic de La Ribera per a què grans i petits/es puguin gaudir d’una bona lectura.


La jornada de Sant Jordi va començar amb activitats per a infants i joves organitzades des del Centre Cívic de La Ribera i el Centre Obert, en què els més petits van poder fer titelles i punts de llibre i els joves van elaborar un mural de Sant Jordi.

Tot seguit 26 persones van llegir els seus poemes i van rebre un obsequi molt especial: roses el·laborades per dones que cada setmana es troben al Centre Cívic per fer un taller de reciclatge de roba, organitzat pel Pla Comunitari.


Gràcies a la col·laboració i la donació  de llibres per part del departament de Cultura de l’Ajuntament de Montcada i la Biblioteca de Can Sant Joan totes les persones que van llegir els seus poemes van rebre un llibre.