dilluns, 20 de juliol del 2015

Cloenda de la segona edició del Curs de castellà oral i lectoescriptura per a dones de diversos orígens veïnes de La Ribera



De febrer a juny del 2015 s’ha realitzat el Curs de Castellà oral i lectoescriptura per a dones de diversos orígens de la Ribera, organitzat pel Pla de Desenvolupament Comunitari de La Ribera.

Com a novetat, aquest any s’ha ampliat el nombre de sessions setmanals i les hores lectives per afavorir l’increment de les competències lingüístiques del grup.

Hi han participat onze dones veïnes de la Ribera i provinents de diverses parts del món amb ganes d’aprendre castellà per comunicar-se i interelacionar-se amb altres veïns i veïnes  i conèixer l’entorn i els recursos de Montcada. Així ho expliquen algunes de les participants:

“el curso me sirve para aprender castellano. Para conocer la cultura de otros países. Para hablar bien el idioma. Para poder comunicarme con los vecinos. Para poder ir sola a comprar, al médico, viajar... Para enterarme de lo que está pasando.”

“Venimos a clase para aprender la lengua castellana. Para ver a la gente. Para hablar con la gente. Para aprender la cultura. Para leer y escribir la lengua".

Com a activitat de cloenda del curs, es va organitzar una excursió a  Barcelona amb les participants. La sortida a Barcelona va permetre afavorir la cohesió del grup i treballar el coneixement de l’entorn posant en pràctica les competències lingüístiques adquirides al llarg del curs.

El curs s’ha realitzat els dimarts i dijous de 17 a 18.30 al Centre Cívic de La Ribera